Deprecated: Function WPSEO_Options::clear_cache is deprecated since version WPSEO 1.5.6.1! Use WPSEO_Utils::clear_cache() instead. in /home/enigmads/public_html/wp-includes/functions.php on line 5453
O nama - Enigma DS

O nama

„Enigma Drive Systems“ d.o.o. je privatna firma osnovana 2005. godine kao preduzeće za proizvodnju, projektovanje, trgovinu i usluge. Sedište firme je u Beogradu, ulica Vasilija Ivanovića 15/2.

Od nastanka firme glavna delatnost je bila projektovanje, izvođenje, nadzor i puštanje u rad sistema za automatsko upravljanje elektromotornim pogonima. Dobro poznavanje savremenih elektromotornih pogona, koji su bazirani na elektromotorima i opremi za njihovo upravljanje, zahtevalo je vezivanje za nekog ozbiljnog proizvođača te opreme. Početkom 2006. počeli smo sa korišćenjem opreme francuskog proizvođača Leroy Somer i nakon kraćeg perioda potpisali smo distributerski ugovor sa fimom „KMC Company“ d.o.o. iz Subotice koja je generalni uvoznik i ovlašćeni distributer Leroy Somera za teritoriju Republike Srbije, Crne Gore i BiH. Od tada se naša kompletna delatnost iz oblasti elektromotornih pogona bazirana na opremi francuske firme Leroy Somer, koja pripada grupi firmi koje su u vlasništvu američke kompanije Emerson.

Početkom 2007. godine pored elektro-inženjeringa prateći zahteve tržišta proširili smo našu delatnost na oblast hidro-inženjeringa.

U nastavku teksta daćemo detaljnji opis pojedinih segmenata iz delatnosti firme.

Iz oblasti elektro-inženjeringa možemo izdvojiti sledeće segmente:

 • Projektovanje, izvođenje, nadzor i puštanje u rad sistema za automatsko upravljanje elektromotornim pogonima.
 • Automatizacija u industriji.
 • Prodaja, servis i održavanje regulatora brzine asinhronih motora francuskog proizvođača Leroy Somer (www.leroy-somer.com).
 • Isporuka po zahtevu asinhronih motora, sinhronih motora, jednosmernih motora, generatora, reduktora i pumpi čiji je proizvođač Leroy Somer.
 • Isporuka po zahtevu NN opreme General Electric-a (www. gepowercontrols. com).
 • Centrifugalni aksijalni ventilatori Moro (www.moro.it).
 • Servis profesionalnih industrijskih mašina i uređaja.

Iz oblasti hidro-inženjeringa vršimo izradu glavnih i idejnih projekata, idejnih rešenja, revizije projektne dokumentacije u sledećim oblastima:

 • Izgradnja i rekonstrukcija uličnih mreža vodovoda i kanalizacije.
 • Vodovodi izdvojenih naselja, seoski vodovodi (bunari, crpne stanice, vodozahvati, distributivna mreža, postrojenje za prečišćavanje, rezervoari).
 • Kanalizacija (kišna i fekalna) izdvojenih naselja, delova naselja (retenzije, kanalizacione crpne stanice, kanali, distributivna mreža, sistemi za prečišćavanje).
 • Projekti hidrotehničke infrastrukture industrijskih kompleksa spoljašnjih i unutrašnjih hidranata, instalacije tehnološke, kišne, fekalne kanalizacije, sistemi za prečišćavanje.
 • Saradnja na projektima vezanim za ispitivanje i modeliranje vodovodne mreže, otkrivanje procurivanja, poboljšavanje ekonomičnosti, ostvarivanje ušteda u energiji i modeliranja potrošnje.

Naša glavna i osnovna referenca je ZADOVOLJAN INVESTITOR, čija je preporuka bolja i jača od svih reklama. Otvoreni smo za sve vidove saradnje i spremni smo da zajedno sa ozbiljnim investitorima rešimo bilo koji problem iz delatnosti kojima se bavimo.